Overslaan en naar de inhoud gaan
Ons assortiment flessen

Voor iedere toepassing de juiste fles!

Cocoon aanschaffen = hernieuwbaar gas kopen!

De Cocoon, onze kleinste gasfles met een inhoud van 5 kg, wordt vanaf maart 2024 gevuld met hernieuwbaar gas! Hernieuwbaar gas (zoals o.a. biopropaan) stoot nog minder CO2 uit en is geschikt voor dezelfde toepassingen als fossiel propaangas. Gebruikte u al een Cocoon voor uw gasbarbecue? Dat kunt u gewoon blijven doen. 

Waar is de Cocoon verkrijgbaar?

De Cocoon is o.a. verkrijgbaar bij deze verkooppunten:
C.G. Holthausen BV / Hoogezand
Gashandel Zoon / Heiloo
Braber Gassen BV / Den Haag
Lastechniek Holland BV / IJsselstein
ROBO Gascentrale BV / Nijkerk
J.C. Van Loon Gasservice / Nieuwkuijk
Emgas BV / Den Bosch
Antargaz BV / Nijmegen
Jongeneel Gasflessen.nl / Valkenburg

Wat is hernieuwbaar gas (biopropaan)?

Biopropaan (of bio-LPG) en rDME (renewable Dimethyl Ether) zijn een paar voorbeelden van hernieuwbaar vloeibaar gas (liquefied renewable gas). De chemische samenstelling van ervan is nagenoeg identiek aan die van fossiel propaan. Hernieuwbaar gas is alleen niet fossiel, maar hernieuwbaar. Het verschil zit hem m.a.w. in de herkomst. Hernieuwbaar gas wordt geproduceerd uit een mix van afvalstromen uit de voedingsindustrie en hernieuwbare plantaardige oliën. Daardoor vermindert de CO2-uitstoot met tot wel 80%. Zo stappen wij mee in de decarbonisatie van onze maatschappij.

Image
De Cocoon, nu gevuld met hernieuwbaar gas!
Alle info over de Cocoon

Welke gasfles heb ik nodig?

De grootte en het gewicht van een gasfles is uiterst relevant voor de toepassing. We raden onze kleinste flessen, met een inhoud van minder dan 10 kg, aan voor leisure-activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barbecue, of wanneer u een gasfles voor uw caravan nodig hebt. 

Voor andere activiteiten, zoals verwarming of koken, moet men vooral rekening houden met het gemiddelde verbruik. Ook of de gasfles binnen of buiten gebruikt zal worden, is van belang. Een butaangasfles zal bij vriestemperaturen niet werken. Een propaangasfles wel. Voor heftrucks heeft men speciale gasflessen voor vloeibare afname nodig.

Image
De folders van onze leisure-gasflessen zijn online beschikbaar
Flyers & brochures
Ontdek ons CO2-gecompenseerd gas
Kom meer te weten

Uniek in Nederland, een gasfles beschikbaar 24/7!

De gasflessenautomaat van Antargaz

Waar op letten bij aankoop van een gasfles?

Voor elke toepassing is er een meest geschikte gasfles. Lichte gasflessen zijn handiger om te vervoeren. Perfect als u gaat kamperen! Ook voor sporadisch gebruik, zoals een barbecue tijdens de zomermaanden, zijn deze ideaal. Grotere, zwaardere gasflessen zijn perfect wanneer u dagelijks of wekelijks gas nodig hebt. 

Let er steeds op dat uw nieuwe gasfles het Antargaz-zegel op de kraan heeft zitten. Zo bent u zeker van een kwalitatief en veilig product. Zorg zeker voor de juiste ontspanner/gasdrukregelaar en een gasslang die voldoende lang is.

Image
Wilt u meer informatie over de keuring van Antargaz flessen?
Lees het hier

Onze sleeve 

Onze grijze 10,5-kg-propaanflessen krijgen bij elke navulling een nieuwe sleeve om. Op die sleeve vindt u de meest actuele product-, veiligheids- en bedrijfsinformatie. We zijn ondertussen door onze voorraad rode sleeves heen. Onze nieuwe sleeve heeft sinds april 2024 een andere look. 

Wat kost een gasfles? 

De prijzen per gasfles vindt u terug op onze website. Dit zijn adviesprijzen die voorgesteld worden door Antargaz. Deze zijn uiteraard afhankelijk van de inhoud van de gasfles (hoeveel gas er in zit) en zijn altijd inclusief de overheidsheffingen (accijns en COVA) en BTW. 

Daarnaast betaalt u voor een nieuwe gasfles ook een waarborg. De fles (container) blijft met andere woorden eigendom van Antargaz. Levert u de gasfles weer in, krijgt u de waarborg terug. Ruilt u uw lege gasfles tegen een volle gasfles van hetzelfde type, dan hoeft u enkel het gas te betalen en blijft uw waarborgbewijs geldig. Let op: een lege gasfles hervullen gebeurt onder geen enkele omstandigheden. Een lege gasfles moet altijd eerst opnieuw gekeurd worden. 

Image
Waarom betaal ik een waarborg?
Het waarborgsysteem

Waarom een gasfles van Antargaz?

Bij ons vindt u de ideale gasfles voor elke toepassing. De Take5, met 5 kg gas, is onze doe-het-zelf-gasfles. De Cocoon, met ook 5 kg gas, is ideaal voor de gasbarbecue. De Calypso, met 8 kg gas, is onze groene kampeergasfles. Naast onze kleinste gasflessen, heb je nog de typische stalen gasflessen met een inhoud van 10,5 tot 46,5 kg propaangas. De toepassingen zijn eindeloos: van een barbecue of onkruidverdelging tot laswerk en allerlei zaken in de horeca, zoals terrasverwarmers. Ook voor de bouw en industrie zijn deze gasflessen geschikt. Onze gele gasflessen zijn speciaal voor vloeibare afname van propaan. Deze zijn enkel geschikt als brandstof voor heftrucks.

  • Van 5kg t/m 46,5kg propaaninhoud.
  • Al onze flessen met vertrouwde waarborgkaart.
  • Verkrijgbaar in de hele Benelux.
  • Alle kennis in huis met perfecte service.
  • Meer dan 50 jaar ervaring in Nederland.
Zo sluit u een gasfles aan:
Kijk hier

Waar kan ik mijn gasfles kopen of hervullen?

Antargaz biedt meer dan 1000 verdeelpunten in de Benelux. Hierdoor is de kans héél groot dat er een verdeler in uw buurt is.

Waar kan ik een gasfles:

  • omruilen
  • inleveren
  • vullen*
  • kopen

Op zoek naar een verkooppunt in de buurt? 

*Een gasfles hervullen gebeurt nooit bij een dealer of privaat vulstation! Antargaz keurt lege gasflessen op haar depot. De flessen die nog in orde zijn, worden opnieuw gevuld en terug op de markt gebracht. Hiervoor bestaat het waarborgsysteem. Klanten moeten hun gebruikte gasflessen altijd terug inleveren bij een verkooppunt in hun buurt. Antargaz haalt de gasflessen dan weer op. 

Image
Hoe gebruik ik een gasfles op een veilige manier?
De gouden regels
Wat gedaan met een ongebruikte/lege gasfles?
Gasfles inleveren

Vragen en antwoorden