Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat zijn de voordelen van propaangas?

  •  Propaan heeft een schonere verbranding dan de meeste andere fossiele brandstoffen. Het creëert weinig CO2  en heeft een laag zwavel- en stikstofgehalte. Het is een gas en kan de bodem niet vervuilen. Het is dus beter voor het milieu en je gezondheid. Ook veroorzaakt het minder roet, wat ook ten goede komt aan je ketel.
  • Het is veelzijdig. Propaan kan zowel binnen in huis als buiten gebruikt worden. Het biedt direct een eenvoudig beheerbare warmte die ideaal is voor de centrale verwarming, warm water, koken, de barbecue, terrasverwarmer, je verwarmde zwembad enz.
  • Het is handig. Het kan opgeslagen worden in bovengrondse en ondergrondse tanks en in flessen. Propaan veroorzaakt geen rommel of onaangename geuren in of rond je huis. Ook zijn de ketels klein, werken geruisloos en normaal gezien vereisen ze minder onderhoud in vergelijking met ketels op stookolie.
  • Het is efficiënt en voordelig. Propaan heeft een hoge calorische waarde en in combinatie met een moderne ketel, leidt dit tot een efficiënter brandstofgebruik.
  • Het is flexibel. Als je in de toekomst besluit om op het aardgasnetwerk over te schakelen, hoef je niet je ketel of andere apparatuur te vervangen. Je kunt deze gewoon om laten bouwen. Andersom geldt het natuurlijk ook. Je bent niet afhankelijk van een aardgasnet, zeker in een tijd waarin het huidige aardgasnet ter discussie staat (geen verdere uitbreiding/gefaseerde afbouw) is dit een belangrijk aandachtspunt.
  • Het kan eenvoudig gecombineerd worden met andere duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, windmolens en warmtepompen.