Overslaan en naar de inhoud gaan
Combineer een propaantank met groene energie

Hoe verwarm ik zo duurzaam mogelijk met gas?

Ga voor duurzaam en voor rendement! Gas is de beste aanvulling als je kiest voor een duurzame hoog rendement mix met milieuvriendelijke energiebronnen of installaties. Combineer dus gerust je propaangas oplossing met een moderne en zuinige zonneboiler, warmtepomp of met een HR-ketel (of HR plus ketels met de beste energieklasse). Ook is het de moeite waard om je onafhankelijkheid, milieubesparing en energievoordeel verder op te schroeven door hiernaast ook te investeren in zonne-energie door stroom uit zonnepanelen en/of wind-energie door stroom uit windmolen(s).

 

  • Zonneboilers en zonnepanelen zetten zonnewarmte om in warmte en elektriciteit, zodat je kunt verwarmen en koken. Echter, zonneboilers garanderen geen constante aanvoer van energie. Simpel: de zon schijnt hiervoor onvoldoende in Nederland. Propaangas vangt die onderbrekingen perfect voor je op.
  • Een gaswarmtepomp onttrekt een overschot aan warmte-energie (uit de aarde). Warmte wordt 'gerecycled': Je water wordt ermee verwarmd of je huis/gebouw wordt er zelfs mee gekoeld. Om deze installatie te laten werken, heeft ze echter een minimum aan andere energie nodig. Gas is hiervoor de zuinigste en slimste keuze.
  • Een HR-ketel hergebruikt de meeste warmte die vrijkomt. Zo gaat energie niet verloren. Meer zelfs, je haalt het volle rendement uit je energiebudget.
  • Vergeet tenslotte niet zuinig om te gaan met energie. Zie onze tips hierover. Heb je zelf nog nieuwe slimme tips. Laat het Antargaz weten!