Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Gas in flessen

Hoe kan ik controleren hoeveel gas er nog in de gasfles zit?

Beschik je over een Calypso gasfles? Dan kan je de inhoud van de gasfles makkelijk aflezen. Dankzij het doorzichtig venster weet je steeds hoeveel gas de gasfles nog bevat.

Heb je een stalen gasfles? Dan zijn er 2 manieren om erachter te komen hoeveel gas er nog in de fles zit.

Om na te gaan hoeveel gas er nog in de gasfles zit, kan je het gewicht van de lege gasfles aftrekken van het totale gewicht van de gasfles. Het gewicht van de lege gasfles (het terra gewicht) vind je bovenop de kraan van de gasfles. Zet de volle gasfles op een weegschaal om het totaalgewicht van de gasfles te wegen. Trek het gewicht van de lege gasfles af van het totale gewicht en je weet hoeveel gas jouw gasfles nog bevat.

Ook is er apparatuur op de markt die de inhoud van de gasfles kan meten. Er is bijvoorbeeld een apparaatje wat je met een magneetje op de zijkant van de fles plakt en daar waar het lampje groen is, zit nog vloeibaar gas. Een ander apparaatje wordt met een magneetje onderop de bodem van de fles geplakt. Deze meet middels ultrasoon hoeveel gas er in de fles zit en deze gegevens worden gestuurd naar je tablet of smartphone. Zo kun je altijd en overal nagaan hoeveel gas er in de fles zit, handig op vakantie!

Er zijn ook apps te downloaden voor je smartphone, waarmee de inhoud van de fles gemeten wordt aan de hand van het geluid wat er van je fles afkomt als je met een hard voorwerp tegen de fles aantikt. Echter die zijn naar onze mening onvoldoende betrouwbaar.