Overslaan en naar de inhoud gaan
Verrassend transparant!

De Antargaz Propaankoers Bulkgas

Voorbeeld: een koersdaling van 1,00 is een daling van € 1,00/100 liter (excl. BTW) van de Antargaz propaanprijs bulkgas.
Datum: Is de datum van levering van het propaangas door Antargaz in de propaantank.

Bekijk de wijzigingen in detail met behulp van deze tabel.

LET OP

De Antargaz-propaankoers is geen prijs maar een prijswijziging.

Vanaf augustus 2013 zijn wij (als enige propaanleverancier) gestart om onze lijstprijswijzigingen openbaar te maken:

  • De startkoers in augustus 2013 was 0.
  • Bij elke prijswijziging verandert de koers. De nieuwe koers vindt u in de middelste kolom van de tabel.
  • Het verschil ten opzichte van de vorige koersnotering treft u aan in de rechtse kolom van de tabel.

 

 

Wilt u het koersverschil (prijsverschil) weten tussen twee specifieke datums?

Bijvoorbeeld tussen twee propaan-bulkgasfacturen? Vergelijk dan de koers tussen die twee datums. Is de koers op de nieuwe datum hoger dan op de oude datum, dan is de prijs overeenkomstig omhooggegaan. Is de nieuwe koers lager, dan is de prijs met het gelijke verschil naar beneden gegaan.

Enkele voorbeelden:

U hebt 28 november 2021 een levering gehad. In de tabel kunt u zien dat de propaankoers op dat moment 43,23 was. Op 9 december 2021 is uw tank wederom gevuld, de bijbehorende propaankoers was toen 37,64. Er is dus ten opzichte van de vorige levering een koersdaling (= prijsdaling) geweest van 37,64 – 43,23 = -5,59 = -5,59 €/100L. Dat kunt u controleren op uw factuur. De prijs op uw factuur voor de levering van 9 december is 5,59 €/100 liter (excl. BTW) lager dan op de factuur voor de vorige levering van 28 november 2021.

U hebt op 27 december 2021 weer een gaslevering gehad. In de tabel kunt u zien dat de propaankoers op dat moment 38,40 was. Er is dus ten opzichte van de vorige levering van 9 december 2021 een koersstijging (= prijsstijging) geweest van 38,40 – 37,64 = 0,76 = 0,76 €/100L. Dat kunt u ook hier weer controleren op uw factuur. De prijs op uw factuur voor de levering van 27 december 2021 is 0,76 €/100L excl. BTW hoger dan op de factuur voor de vorige levering van 9 december 2021.

Waarom krijgt u te maken met prijswijzigingen?

Propaanprijzen fluctueren in belangrijke mate als gevolg van wijzigingen op de vrije internationale en nationale propaangasmarkt. Dat gebeurt mede op basis van vraag en aanbod en hoe die zich naar verwachting gaan ontwikkelen. Ook speelt de dollar/euro wisselkoers een belangrijke rol.

Waar is deze koers van toepassing?

Onze Nederlandse Antargaz Propaankoers Bulkgas is landelijk van toepassing.

Wat is bulkgas?

Propaangas geleverd door een tankwagen en gestort in een propaantank op uw locatie. Al onze Antargaz-tankwagens zijn voorzien van gekalibreerde en verzegelde propaangas-afleveringsmeters die op regelmatige basis wordt gecontroleerd door de officiële bevoegde instantie.

Ook goed om te weten: propaangas is een product waarover de overheid accijns heft. In onze prijs is de accijns- en COVA-heffing reeds opgenomen.