Overslaan en naar de inhoud gaan

Het propaangasnetwerk van Antargaz

Dankzij het innovatieve gasnetwerk van Antargaz kan iedereen elke dag het comfort van gas ervaren.

 

Woningen die niet aangesloten zijn op het aardgasnetwerk en waarbij de ruimte voor een propaantank per woning niet aanwezig is, kunnen met een propaangasnetwerk toch genieten van alle voordelen van gas. Ook voor je grote projecten heeft Antargaz geschikte propaangastanks, onder of boven de grond. Antargaz biedt je voor elk project een oplossing, aangepast aan jouw energiebehoefte.
In meerdere woningen kunnen de bewoners zo comfortabel en veilig met gas verwarmen en koken. De gebruikers merken bovendien geen verschil met een aardgasaansluiting en kunnen toch genieten van een schone en betrouwbare energiebron. Het verbruik van elk gezin wordt bovendien met aparte meters bijgehouden.

Waarom kiezen voor een propaangasnetwerk?

 • Genieten van het comfort van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Propaangas biedt dezelfde mogelijkheden als aardgas.
 • Het verbruik van elke woning wordt met aparte meters geregistreerd. De verschillende bewoners betalen dus alleen voor hun effectief verbruik, zonder voorafbetaling. Via een systeem met gespreide betaling, maandelijkse automatische incasso (SEPA) en jaarlijkse eindafrekening, werkt dit dus net zoals bij aardgas.
Image

Waarom kiezen voor Antargaz?

 • Antargaz beschikt over een ruime ervaring in de installatie van propaangasnetwerken. Onze experts begeleiden je bij elke stap en adviseren je in het vinden van de beste oplossing in functie van jouw doelstellingen.
 • Antargaz neemt, indien gewenst, de installatiewerken van het netwerk op zich en assisteert je bij het aanvragen van de nodige vergunningen. We helpen je ook wat de administratieve verwerking van de installatie betreft.
 • Indien gewenst krijgt elke verbruiker een eigen factuur van Antargaz. Als eigenaar hoef je de kosten dus niet op te splitsen en door te rekenen.
 • Indien de woningen in de toekomst toch aangesloten kunnen worden op het aardgasnetwerk dan is de omschakeling van je verwarmingsketel naar een aardgasaansluiting verrassend eenvoudig indien je voor de juiste ketel kiest.

De voordelen

 • De beschikbaarheid van propaangas bij je thuis, met slechts één enkele gasmeter.
 • Je dient geen individuele tank voor propaangas te plaatsen.
 • Een automatische bevoorrading dankzij het "telemetriesysteem" is mogelijk. Met dit systeem leest Antargaz regelmatig de propaanvoorraad in je tank af via het mobiele telefoonnetwerk en vult de tank bij wanneer nodig. Altijd warmte, gemak dient de mens.
 • De ideale oplossing om toch te kunnen genieten van de voordelen van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Een propaangasnetwerk is even schoon, betrouwbaar en comfortabel als het aardgasnetwerk.
 • Je realiseert een meerwaarde met een gasinstallatie voor je woning in het kader van de energieprestatieregelgeving.
 • Je beperkt de installatiekosten dankzij één gemeenschappelijke gastank.
 • Dankzij de lage uitstoot van CO2 en NOx bij verbranding, is gas een waardevol, groen alternatief. Aangezien er geen residu achterblijft, resulteert dit in een lange levensduur van de aangesloten toestellen en lage onderhoudskosten.

  Veiligheid

  Een propaangasnetwerk geplaatst door Antargaz voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.
  Dat is wat Antargaz je verzekert: veiligheid en dit dankzij onze ruime ervaring in de installatie van propaangasnetwerken.

  Wens je meer informatie? Neem contact op met onze klantenservice of een energieadviseur. Wij helpen je graag verder!