Overslaan en naar de inhoud gaan
Gas in flessen

Voor elke toepassing een geschikte fles

U weet al welke fles u wilt en bent opzoek naar een verkooppunt?
Vind een verkooppunt

Gasflessen voor elke toepassing

De grootte en het gewicht van een gasfles is uiterst relevant voor de toepassing. Het gemiddelde gasverbruik is een belangrijke factor.

Onze kleinste flessen, met een inhoud van minder dan 10 kg, raden we vooral aan voor leisure-activiteiten, maar de Take5 met een inhoud van 5 kg propaangas is ook handig voor toepassingen waar een mobiele gasvoorraad voor nodig is. Propaangasflessen met meer inhoud kunnen geschikt zijn voor tal van toepassingen in de horeca, bouwindustrie, tuinbouw, etc. 

Image
De CO2-uitstoot van onze vrijetijdsflessen wordt gecompenseerd
CO2-gecompensseerd gas

Waar op letten bij aankoop van een gasfles?

Voor elke toepassing is er een meest geschikte gasfles. Lichte gasflessen zijn handiger om te vervoeren. Perfect voor onkruidverdelging of andere toepassingen waarbij een mobiele gasvoorraad handig is! Ook voor sporadisch gebruik zijn ze ideaal. Grotere, zwaardere gasflessen zijn perfect wanneer het verbruik aanzienlijk hoger ligt en er dagelijks of wekelijks gas nodig is. 

Let er steeds op dat uw nieuwe gasfles het Antargaz-zegel op de kraan heeft zitten. Zo bent u zeker van een kwalitatief en veilig product. Zorg zeker voor de juiste ontspanner/gasdrukregelaar en een gasslang die voldoende lang is. Let erop dat u de gasfles(sen) kunt vervoeren in rechtopstaande positie en maak ze goed vast voor vertrek. 

Wat kost een gasfles?

De prijzen per gasfles vindt u terug op onze website. Dit zijn adviesprijzen die voorgesteld worden door Antargaz. Deze zijn uiteraard afhankelijk van de inhoud van de gasfles (hoeveel gas er in zit) en zijn altijd inclusief de overheidsheffingen (accijns en COVA) en BTW. 

Daarnaast betaalt u voor een nieuwe gasfles ook een waarborg. De fles (container) blijft met andere woorden eigendom van Antargaz. Levert u de gasfles weer in, dan krijgt u de waarborg terug. Ruilt u uw lege gasfles tegen een volle gasfles van hetzelfde type, dan hoeft u enkel het gas te betalen en blijft uw waarborgbewijs geldig. Let op: een lege gasfles hervullen gebeurt onder geen enkele omstandigheden. Een lege gasfles moet altijd eerst opnieuw gekeurd worden.

Image
Waarom betaal ik een waarborg?
Ons waarborgsysteem

Waarom een gasfles bij Antargaz?

Bij ons vindt u voor elke toepassing de ideale gasfles. Onze typische stalen gasflessen hebben een inhoud van 10,5 tot 46,5 kg propaangas. De toepassingen zijn eindeloos: van koken op gas of onkruidverdelging tot laswerk of het drogen van gewassen. We hebben de ideale gasflessen voor klussers, horeca, bouw, industrie, landbouw, etc.

Onze gele gasflessen zijn speciaal voor vloeibare afname van propaan. Deze zijn enkel geschikt om brandstof voor heftrucks te voorzien. De Take5, met 5 kg gas, is onze doe-het-zelf-gasfles. De Cocoon en Calypso zijn eerder voor vrijetijdsgebruik. De Cocoon, de nieuwe ‘Cube’ met ook 5 kg gas, is ideaal voor de gasbarbecue. De Calypso, met 8 kg gas, is onze groene kampeergasfles.

  • Van 5kg t/m 46n5 kg propaaninhoud
  • Meer dan 1000 verkoopppunten in heel de Benelux
  • Al onze flessen met vertrouwde waarborgkaart
  • Alle kennis in huis met perfecte service

Propaan valt onder de noemer LPG

Gasflessen veilig aansluiten

We hebben verschillende videotutorials waarin wordt uitgelegd hoe u een gasfles correct aansluit. Zorg er zeker voor dat u de juiste gasdrukregelaar hebt voor de gasfles in kwestie. Er bestaan verschillende soorten gaskranen en voor elke soort is een ander type gasdrukregelaar nodig. Na het aansluiten van de gasfles hoort u na te gaan of er lekken zijn. Indien dat niet het geval is, kunt u de gasfles zonder zorgen gebruiken. Zorg er wel voor dat u de gasslang op tijd vervangt. 

Image
Zo sluit u een gasfles aan
Videotutorials
Een gasfles veilig gebruiken
De gouden regels

Waar kan ik mijn gasfles kopen of hervullen?

Meer dan 1000 verkooppunten in de Benelux bieden gasflessen van Antargaz aan. Hierdoor is de kans héél groot dat er een verkooppunt in uw buurt is.

Waar kan ik een gasfles:

  • omruilen
  • inleveren
  • vullen*
  • kopen

Op zoek naar een gasflessenverdeler in de buurt? 

*Een gasfles hervullen gebeurt nooit bij een verkooppunt of privaat vulstation! Antargaz keurt lege gasflessen op haar depot. De flessen die nog in orde zijn, worden opnieuw gevuld en terug op de markt gebracht. Hiervoor bestaat het waarborgsysteem. Klanten moeten hun gebruikte gasflessen altijd terug inleveren bij een verkooppunt in hun buurt. Antargaz haalt de gasflessen dan weer op. 

Image