Overslaan en naar de inhoud gaan
Gas in flessen

Voor iedere toepassing een geschikte fles

U weet al welke gasfles u wilt, en u zoekt een verkooppunt?
Vind uw verkooppunt

Gasflessen voor elke toepassing

De grootte en het gewicht van een gasfles is uiterst relevant voor de toepassing. Het gemiddelde gasverbruik is een belangrijke factor. Ook of de gasfles binnen of buiten gebruikt zal worden is van belang. Een butaangasfles zal bijvoorbeeld bij vriestemperaturen niet werken, een propaangasfles wel. 

Onze kleinste flessen, met een inhoud van minder dan 10 kg, raden we vooral aan voor leisure-activiteiten, maar de Take5 met een inhoud van 5 kg propaangas is ook handig voor toepassingen waar een mobiele gasvoorraad voor nodig is. Propaan- en butaangasflessen met meer inhoud kunnen geschikt zijn voor tal van toepassingen in de horeca, bouwindustrie, tuinbouw, etc. 

Image
Onze infoflyers en -brochures zijn online beschikbaar
Naar flyers & brochures
Ontdek ons CO2-gecompensserd gas
Kom meer te weten

Waar op letten bij aankoop van een gasfles?

Voor elke toepassing is er een meest geschikte gasfles. Lichte gasflessen zijn handiger om te vervoeren. Perfect voor onkruidverdelging of andere toepassingen waarbij een mobiele gasvoorraad handig is! Ook voor sporadisch gebruik zijn ze ideaal. Grotere, zwaardere gasflessen zijn perfect wanneer het verbruik aanzienlijk hoger ligt en er dagelijks of wekelijks gas nodig is. 

Let er steeds op dat uw nieuwe gasfles het Antargaz-zegel op de kraan heeft zitten. Zo bent u zeker van een kwalitatief en veilig product. Zorg zeker voor de juiste gasdrukregelaar en een gasslang die voldoende lang is. Let erop dat je de gasfles(sen) kunt vervoeren in rechtopstaande positie en maak ze goed vast voor vertrek. 

Wat kost een gasfles?

De prijzen per gasfles vindt u terug op onze website. Dit zijn adviesprijzen die voorgesteld worden door Antargaz. Deze zijn uiteraard afhankelijk van de inhoud van de gasfles - hoeveel gas zit er in? Is het propaan- of butaangas? 

Daarnaast betaalt u voor een nieuwe gasfles ook een waarborg. De fles blijft met andere woorden eigendom van Antargaz. Levert u de gasfles weer in, krijgt u de waarborg gelijk terug. Ruilt u uw lege gasfles tegen een volle gasfles van hetzelfde type, dan hoeft u enkel het gas te betalen en blijft uw waarborgbewijs geldig. Let op: een lege gasfles meteen hervullen gebeurt onder geen enkele omstandigheden. Een lege gasfles moet altijd eerst opnieuw gekeurd worden.

Image
Waarom betaal ik een waarborg?
Het waarborgsysteem

Waarom Antargaz-gasflessen?

Bij ons vind je voor elke toepassing de ideale gasfles. Onze typische stalen gasflessen hebben een inhoud van 10,5 tot 46,5 kg propaangas of 12,5 kg butaangas. De toepassingen zijn eindeloos: van koken op gas of onkruidverdelging tot laswerk of het drogen van gewassen. We hebben de ideale gasflessen voor klussers, horeca, bouw, industrie, landbouw, etc.

De Take5, met 5 kg gas, is onze doe-het-zelf-gasfles. De Cocoon en Calypso zijn eerder voor vrijetijdsgebruik. De Cocoon, de nieuwe ‘Cube’ met ook 5 kg gas, is ideaal voor de gasbarbecue. De Calypso, met 8 kg gas, is onze groene kampeergasfles.

  • Van 5kg t/m 46,5kg propaaninhoud.
  • Meer dan 1000 verkooppunten in heel de Benelux
  • Al onze flessen met vertrouwde waarborgkaart.
  • Alle kennis in huis met perfecte service.
  • Meer dan 50 jaar ervaring in Nederland

Gasflessen veilig aansluiten

We hebben verschillende videotutorials waarin wordt uitgelegd hoe u een gasfles correct aansluit. Zorg er zeker voor dat u de juiste gasdrukregelaar hebt voor de gasfles in kwestie. Er bestaan verschillende soorten gaskranen en voor elke soort is een ander type gasdrukregelaar nodig. Na het aansluiten van de gasfles hoort u na te gaan of er lekken zijn. Indien dat niet het geval is, kunt u de gasfles zonder zorgen gebruiken. Zorg er wel voor dat u de gasslang op tijd vervangt. 

Image
Hoe gebruik ik een gasfles op een veilige manier?
De gouden regels

Waar kan ik mijn gasfles kopen of hervullen?

Meer dan 1000 verkooppunten in de Benelux bieden gasflessen van Antargaz aan. Hierdoor is de kans héél groot dat er een verkooppunt in uw buurt is.

Waar kan ik een gasfles:

  • omruilen
  • inleveren
  • vullen*
  • kopen

Op zoek naar een gasflessenverdeler in de buurt? 

*Een gasfles hervullen gebeurt nooit bij een verkooppunt of privaat vulstation! Antargaz keurt lege gasflessen op haar depot. De flessen die nog in orde zijn, worden opnieuw gevuld en terug op de markt gebracht. Hiervoor bestaat het waarborgsysteem. Klanten moeten hun gebruikte gasflessen altijd terug inleveren bij een verkooppunt in hun buurt. Antargaz haalt de gasflessen dan weer op. 

Image
Wat gedaan met een lege gasfles?
Gasfles inleveren

Vragen en antwoorden