Overslaan en naar de inhoud gaan

Propaangas voor industrie

Het propaangas van Antargaz is de ideale brandstof voor veel industriële processen. De kwaliteit van onze producten en onze deskundige aanpak stellen ons in staat u energieoplossingen te bieden die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Daarbij is ons propaangas een betrouwbare energiebron met schone verbranding die uniforme, regelbare warmte biedt en perfect is voor meerdere industriële toepassingen. Propaangas is tevens gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld zonne-energie of een warmtepomp. 

Verwarming

Gasgestookte hete lucht en stralingsverwarmers bieden een kosteneffectief en regelbaar verwarmingssysteem voor industriëlen over de hele wereld. Omdat de verbranding ervan schoner is dan andere fossiele brandstoffen, kan propaangas ook worden gebruikt in delicate situaties, zoals de productie en opslag van chemicaliën en voedsel.

Drogen

Het drogen van beton- en andere bouwconstructies kan perfect worden verzorgd met propaan. Ideaal omdat Antargaz het kan leveren in elke gewenste hoeveelheid en opslagvorm (flessen, mobiele tanks of stationaire tanks), zelfs voor tijdelijke opstellingen. Ook de mobiele bouwunits kunnen van energie worden voorzien door propaan.

Keramiek

Propaangas is de ideale brandstof voor het bakken van aardewerk en keramiek dat kan worden beschadigd door roet en zwaveloxiden geproduceerd door andere brandstoffen. Bovendien zorgt propaan voor een effectieve thermische controle. Propaangas van Antargaz is de ideale oplossing voor elk proces waarbij een hoge oventemperatuur nodig is. 

Metalen

Propaangas levert een vlam met hoge intensiteit en hoge temperatuur die nodig is om legeringen en metalen nauwkeurig te smelten en samen te smelten.

Glas

De productie van glas alsook het smelten van glas is een zeer energieverslindend proces dat nauwkeurige temperatuurregeling en zuivere brandstof vereist. Het propaangas van Antargaz levert kleine, gemakkelijk controleerbare vlammen die geschikt zijn voor speciale processen zoals het smelten van optisch glas.

Asfalt / bitumen / dakbedekking

Propaangas is populair voor het ter plaatse verwarmen van bitumen, omdat het niet hoeft te worden gepompt en gemakkelijk kan worden geregeld. Het kan worden verbrand onder een kap die de warmte op het wegdek concentreert en de precieze temperaturen die nodig zijn voor het proces kunnen eenvoudig worden gecontroleerd.

Voor het herstellen of aanbrengen van bitumen op daken is propaan de ideale oplossing. Een goede temperatuur regeling in combinatie met de flexibiliteit van de gewenste propaanopslag maakt alles mogelijk. 

Tevens kan propaangas gebruikt worden voor het aanbrengen van de witte belijning op asfalt wegen.

Antargaz beschikt over gasflessen met elke gangbare gewenste inhoud en heeft een landelijk netwerk van afhaalpunten.. Beschikt u liever over een verplaatsbare tank of stationaire tank voor de grotere projecten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak met de Antargaz energieadviseur.
Afspraak maken