Zo sluit u een gasfles aan

Een gasfles van Antargaz koppelt u snel en eenvoudig aan uw toestel.

De snelkoppeling (op de Calypso: uniek, makkelijk en veilig)

 1. Antargaz-Aansluitingen-058.jpgControleer de aanwezigheid van een onbeschadigde Antargaz zegel om de kraan (snelkoppeling) van de fles.
 2. Antargaz-Aansluitingen-061.jpgVerwijder de verzegeling van de fleskraan (snelkoppeling). Dit zegel verzekert u dat de fles correct is nagevuld met de juiste gassamenstelling en gecontroleerd werd door Antargaz.
 3. Antargaz-Aansluitingen-013.jpgPlaats de slangtule op de 'clip on' drukregelaar.
 4. Antargaz-Aansluitingen-018.jpgDraai de slangtule naar links op de drukregelaar en span deze goed aan.
 5. Antargaz-Aansluitingen-026.jpgSchuif de slangklem over de gasslang van uw toestel.
 6. Antargaz-Aansluitingen-028.jpgPlaats de gasslang op het vrije uiteinde van de slangtule. Tip: smeer de slangtule in met zeepwater zodat de gasslang makkelijker over de slangtule schuift.
 7. Antargaz-Aansluitingen-039.jpgSchuif de slangklem naar het uiteinde van de gasslang. Laat ca. 2 mm gasslang zichtbaar tussen de slangklem en de moer van de slangtule.
 8. Antargaz-Aansluitingen-050.jpgDraai de schroef van de slangklem vast met een kruiskopschroevendraaier.
 9. Antargaz-Aansluitingen-085.jpgDuw de zwarte hendel van de 'clip on' drukregelaar in. Duw de drukregelaar zo op de gasfles. Wanneer u de hendel loslaat, merkt u dat de drukregelaar vast zit (klikt).
 10. Antargaz-Aansluitingen-092.jpgDraai langzaam met het zwarte hendeltje de gasfles open. Smeer een beetje van het zeepsopje aan de aansluitingspunten. Ziet u geen belletjes, dan ontsnapt er geen gas.
 11. Antargaz-Aansluitingen-100.jpgZo is de gaskraan dichtgedraaid (groene streep boven).
 12. Antargaz-Aansluitingen-102.jpg Zo is de gaskraan opengedraaid (rode vlam boven). Uw gastoestel is nu klaar voor gebruik.

Voor vragen of opmerkingen over het aansluiten van uw Calypso gasfles kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Gasfles met een POL aansluiting: binnendraad (Antargaz 18kg en 46,5kg gasfles)

 1. Antargaz-Aansluitingen-142.jpgControleer de aanwezigheid van een onbeschadigd Antargaz zegel in de kraan van de fles.
 2. Antargaz-Aansluitingen-145.jpgVerzeker uzelf ervan dat de fleskraan gesloten is en verwijder dan de verzegeling uit de fleskraan. Dit zegel verzekert u dat de fles correct is nagevuld met de juiste gassamenstelling en gecontroleerd werd door Antargaz.
 3. Antargaz-Aansluitingen-026_0.jpgSchuif de slangklem over de gasslang van uw toestel.
 4. Antargaz-Aansluitingen-118.jpgPlaats de gasslang op het vrije uiteinde van de drukregelaar. Tip: smeer de slangtule in met zeepwater zodat de gasslang makkelijker over de slangtule schuift.
 5. Antargaz-Aansluitingen-133.jpgSchuif de slangklem naar het uiteinde van de gasslang. Laat ca. 2 mm gasslang zichtbaar tussen de slangklem en de moer van de slangtule. Draai de schroef van de slangklem dan vast met een kruiskopschroevendraaier.
 6. Doe hetzelfde aan de kant van uw toestel doch neem het toestel nog niet in gebruik.
 7. Controleer de aanwezigheid van de rubberen dichting (olijf) aan de drukregelaar.
 8. Antargaz-Aansluitingen-151.jpgPlaats de kop van de drukregelaar op de kraan en draai de moer met de hand naar de linkerkant (tegen de klok in).
 9. Antargaz-Aansluitingen-159.jpgSpan de drukregelaar handmatig aan. Gebruik nooit een moersleutel als de regelaar voorzien is van spanvleugels zoals op de foto.
 10. Antargaz-Aansluitingen-170.jpgBreng een beetje zeepwater op alle verbindingen (moer, spanbeugels) en op de slang.
 11. Antargaz-Aansluitingen-164.jpgDraai de kraan van de fles open (tegen de klok in) maar zet uw toestel nog niet aan.
 12. Antargaz-Aansluitingen-171.jpgIndien kleine bellen verschijnen waar zeepwater aangebracht was, is de betrokken plek niet gasdicht. In dit geval, draai de fleskraan dicht (met de klok mee) en zorg dat alle verbindingen schoon en goed aangespannen zijn (moer, spanbeugels). Indien de bellen op de slang zelf verschijnen, moet deze absoluut vervangen zijn omdat hij lek is en mogelijk poreus kan zijn geworden.
 13. Antargaz-Aansluitingen-175.jpgAls er geen bellen zijn, kunt u uw toestel in gebruik nemen volgens de bijbehorende handleiding.

Voor vragen of opmerkingen over het aansluiten van uw Antargaz gasfles kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Gasfles met een standaardaansluiting: buitendraad (standaard - 21,7 mm links Antargaz 10,5kg en 33kg gasfles)

 1. Antargaz-Aansluitingen-206.jpgControleer de aanwezigheid van een onbeschadigd Antargaz zegel van uw fleskraan.
 2. Antargaz-Aansluitingen-213.jpgVerzeker uzelf ervan dat de fleskraan gesloten is en verwijder dan de verzegeling op de gasfles. Dit zegel verzekert u dat de fles correct is nagevuld met de juiste gassamenstelling en gecontroleerd werd door Antargaz.
 3. Antargaz-Aansluitingen-026_1.jpgSchuif de slangklem over de gasslang van uw toestel.
 4. Antargaz-Aansluitingen-028.jpgPlaats de gasslang op het vrije uiteinde van de drukregelaar. Tip: smeer de slangtule in met zeepwater zodat de gasslang makkelijker over de slangtule schuift.
 5. Antargaz-Aansluitingen-189.jpgSchuif de slangklem naar het uiteinde van de gasslang. Laat ca. 2 mm gasslang zichtbaar tussen de slangklem en de moer van de slangtule. Draai de schroef van de slangklem vast met een kruiskopschroevendraaier.
 6. Doe hetzelfde aan de kant van uw toestel doch neem het toestel nog niet in gebruik.
 7. Antargaz-Aansluitingen-220.jpgControleer of er een geschikte rubberen afdichtingsring op de drukregelaar zit en plaats de neus van de drukregelaar in de kraan en draai de moer linksom (tegen de klok in).
 8. Antargaz-Aansluitingen-222.jpgSpan de moer van de drukregelaar handmatig stevig aan.
 9. Antargaz-Aansluitingen-237.jpgBreng een beetje zeepwater op alle verbindingen en op de slang.
 10. Antargaz-Aansluitingen-233.jpgDraai de kraan van de fles open (tegen de klok in) maar zet uw toestel nog niet aan.
 11. Indien kleine bellen verschijnen waar zeepwater aangebracht was, is de betrokken plek niet gasdicht. In dit geval, doe de fles dicht en zorg dat alle verbindingen goed aangespannen zijn (spanmoer, etc.).
  Indien de bellen op de slang zelf verschijnen, moet deze absoluut vervangen worden omdat deze lek en mogelijk poreus is geworden.
 12. Als er geen bellen zijn, kunt u uw toestel in gebruik nemen volgens de bijbehorende handleiding.

Voor vragen of opmerkingen over het aansluiten van uw Antargaz gasfles kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.