Hoe wordt een gastank geïnstalleerd?

Wie, waar, wanneer en hoe?

Wie plaatst de propaantank?

Antargaz verzorgt de tankplaatsing en de aansluiting. Klaar voor gebruik!

In gevallen waarbij een bestaande propaantank uit bedrijf wordt genomen, zorgt Antargaz er voor dat de restinhoud wordt overgepompt in de Antargaz tank en dat de buiten bedrijf genomen propaantank klaar wordt gezet om opgehaald te worden.

Mede kunnen wij na het aansluiten van de propaantank jouw middeldrukleidingwerk* controleren en keuren. Zo ben je er zeker van dat je installatie weer gasdicht en goed in orde is volgens de voorschriften.

* Middeldrukleidingwerk: het leidingwerk buiten je gebouwen van de propaantank tot en met de middeldrukregelaar tegen elk gebouw.

Waar wordt de propaantank geplaatst?

Waar je op het terrein de propaantank laat plaatsen, bepaal je samen met een Antargaz energieadviseur tijdens een bezoek. Je dient alvast rekening te houden met de wettelijke veiligheidsafstanden.

Wanneer?

Je bepaalt in overleg met de Antargaz energieadviseur wanneer de propaantank kan worden geplaatst.

Hoe wordt een ondergrondse propaantank geplaatst?

Een ondergrondse propaantank wordt geïnstalleerd in 5 stappen:

  • Je kiest samen met de energieadviseur de meest geschikte locatie voor de tank .
  • Met professionele machines wordt een put gegraven.
  • De tank wordt waterpas gezet en verankerd.
  • Een beschermingsnet wordt over de tank aangebracht.
  • De put wordt opnieuw gevuld en de tank wordt bedekt met min. 30 cm aarde.

Slechts het deksel blijft zichtbaar. Daaronder bevindt zich de inspectieschacht met daarin o.a. opgenomen: de vulaansluiting voor de tankwagen, de afnamekraan, de inhoudsmeter en een veiligheidsklep.

De ondergrondse propaantank kan naar wens door Antargaz worden aangesloten op je bestaand propaangasleidingwerk. Ook kan Antargaz voor jou de noodzakelijke leidinginstallatie aanleggen tot in de gebouwen. Informeer naar de mogelijkheden: Maak een afspraak met een energieadviseur.