De ondergrondse gastank: de onzichtbare gasoplossing

Nautila1.JPG

Alle comfort van gas dankzij de NautilaOGtankJPG.jpg

“Alle voordelen van gas en tegelijkertijd blijven genieten van een prachtig uitzicht in je tuin.”

Je woning is niet aangesloten op het aardgasnetwerk maar je wenst wel te genieten van alle comfort van gas? Propaangas van Antargaz in een tank vormt dan de ideale energiebron. Schrikt het idee van een grote tank in jouw tuin je echter af? Of heb je maar een beperkte ruimte ter beschikking? Dan is de Nautila, de ondergrondse tank van Antargaz, de perfecte oplossing. Dankzij deze moderne ondergrondse tank beschik je over alle voordelen die gas te bieden heeft en tegelijkertijd blijf je genieten van een prachtig uitzicht in je tuin.

Waarom propaangas?

Nautila5.JPG“Propaangas biedt je exact  hetzelfde comfort als aardgas.”

Met propaangas van Antargaz geniet je van dezelfde voordelen als aardgas. Je kunt propaangas gebruiken om je huis te verwarmen, water op te warmen en te koken, maar ook voor koude toepassingen (bv. airconditioning). Ook kun je propaangas eenvoudig combineren met hernieuwbare energieën, zoals een zonneboiler. Buitenshuis is het de ideale oplossing voor de verwarming van zwembaden en veranda’s, voor de barbecue of de terrasverwarmer.

De steeds verdere toename van de gevonden wereldwijde gasreserves hebben geresulteerd in een gunstige evolutie van de propaangasprijzen, waardoor propaangas ook een voordelige oplossing is geworden. Verder kan Antargaz als grote Europese partij met haar eigen internationale inkoopteam slim inkopen op de wereldwijde energiemarkt, waardoor Antargaz een mooi voordeel kan behalen voor haar klanten. Met propaangas van Antargaz kun je op een transparante wijze aanzienlijk besparen op jouw energiefactuur!

De propaaninstallatie bij je thuis is bovendien relatief goedkoop, eenvoudig en kan volledig worden verzorgd door Antargaz. De ketel neemt weinig ruimte in beslag en vraagt weinig onderhoud. Komt de mogelijkheid voor aardgas in de toekomst toch op je weg, dan hoef je de ketel nauwelijks aan te passen indien je de juiste ketel kiest.

Propaangas is ook vriendelijk voor het milieu: het genereert weinig CO2, heeft een zeer laag zwavelgehalte en geeft geen risico op bodem- of waterverontreiniging. Daarnaast komt propaangas in ruime mate vrij bij de winning van aardgas en de raffinage van olie in Nederland en België. Ook bij het bewerken van LNG na binnenkomst in Nederland komt propaangas vrij. Hierdoor is in combinatie met onze slimme en gespreide afspraken bij meerdere leveranciers, een betrouwbare en stabiele levering van propaangas voor onze Antargaz klanten gegarandeerd!

Waarom de Nautila?

“Met de Nautila kies je voor een onzichtbaar en veilig comfort.”Nautila3.JPG

Onzichtbaar: de Nautila van Antargaz is de perfecte en luxe oplossing wanneer je het mooie uitzicht in de tuin wil behouden of geen ruimte wil verliezen. Deze ondergrondse tank wordt ca. 30 cm onder de grond geplaatst en is volledig onzichtbaar. Enkel het deksel van de tank blijft zichtbaar. Deze geeft toegang tot een kleine inspectieruimte waarin zich de meet- en leesinstrumenten bevinden en waarlangs onze chauffeurs de Antargaz Nautila tank bijvullen.

Aangepast aan jouw behoefte: de Nautila bestaat in twee verschillende afmetingen. Het kleinere model heeft een lengte van 2.386 mm en een diameter van 1.200 mm. Deze tank beschikt over een totale inhoud van 2.400 liter. Het grotere model van de Nautila heeft dezelfde diameter als het zustermodel, maar heeft een lengte van 4.121 mm en een totale inhoud van 4.300 liter.

Veilig: de Nautila is vervaardigd uit hoogwaardig staal en wordt beschermd tegen roest dankzij een speciale coating in combinatie met kathodische bescherming. Tijdens de periodieke technische veiligheidsinspectie van de Nautila wordt de goede werking van de kathodische bescherming mede gecontroleerd.

Aangepast voor jouw comfort: om de gasinhoud van je tank na te gaan kun je een afstandspeilmeter gebruiken. Deze handige meter steek je in het stopcontact en staat in rechtstreeks contact met de tank. Zo weet je hoeveel gas er nog in de tank zit zonder dat je naar buiten hoeft te gaan. Daarnaast kun je kiezen voor telemetrie: een systeem waarbij Antargaz de inhoud van de tank van op afstand bewaakt via het mobiele telefoonnetwerk. In combinatie met automatische bevoorrading en gespreide betaling biedt dit je optimaal gemak, gemoedsrust en een duidelijk budgetoverzicht. Gemak dient de mens!

De plaatsing van de Nautila

Nautila9.JPG“Je hoeft jezelf geen zorgen te maken over de plaatsing van de Nautila. Wij kunnen alles voor je doen.”

Bij de plaatsing van de Nautila tank wordt er eerst een put gegraven op de meest geschikte locatie die voor jou van toepassing is. Daarbij houden wij vanzelfsprekend rekening met de wettelijke normen en voorgeschreven veiligheidsafstanden.Nautila10.JPG

Na het uitgraven van de put wordt de tank waterpas horizontaal in de put geplaatst. Nadat de tank waterpas staat, worden de vleugels aan de zijkant van de tank opengeklapt. Deze vleugels zorgen voor een stevige verankering van de Nautila in de grond.

Nu kan de put weer opgevuld worden tot ca. 80 cm van de bovenrand. Het ideale moment om twee magnesium anoden aan weerskanten van de tank te plaatsen ten behoeve van de kathodische bescherming. Deze anoden creëren een (elektrisch) potentiaal verschil tussen de tank en de anoden waardoor de tank niet kan roesten.

De kathodische bescherming van de tank is een beproefde methode die zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Daarna wordt er een beschermingsnet over de tank gelegd.

Na de plaatsing van de tank blijft er aarde over zodat je het terrein verder kunt ophogen. Het nivelleren van het terrein gebeurt dus best na de plaatsing van de tank.

Wij staan altijd voor je klaar met raad en daad. Bij de plaatsing van een Nautila biedt het servicecontract van Antargaz mede een jaarlijkse controle en technische ondersteuning.

Het propaangasnetwerk van Antargaz

Nautila8.JPG“Samen één Nautila, Antargaz zorgt ervoor!”

Een ondergrondse (of bovengrondse) gastank kan véél meer dan enkel één woning van warmte en warm water voorzien. Voor grotere projecten zoals appartementsgebouwen, campings, bungalowparken of voor verschillende woningen kan één tankinstallatie geplaatst worden die aangesloten is op verschillende gasmeters. Elke verbruiker heeft zijn eigen gasmeter en kan op elk moment zijn exact verbruik raadplegen.

Dankzij het propaangasnetwerk van Antargaz kun je, net als bij aardgas, genieten van alle voordelen van gas zonder dat je jezelf hoeft te bekommeren over de gasleveringen. Antargaz leest dankzij het telemetriesysteem per mobiel telefoonnetwerk regelmatig de voorraad van de tank af en komt de tank bijvullen wanneer dit nodig is. Als klant hoef je dus het energieverbruik niet steeds in het oog te houden en blijven alle gebruikers continu van energie voorzien. Je hoeft vanzelfsprekend ook niet aanwezig te zijn bij de gasleveringen.

De betaling van de leveringen gebeurt gespreid, je hoeft dan niet ineens het hele bedrag van de levering te betalen. Je betaalt een maandelijks vast bedrag berekend op basis van je jaarlijks verbruik. Je kunt ons ook machtigen om dit automatisch te incasseren. Zo krijg je grip op jouw budget en heb je totaal geen omkijken meer. Met de jaarlijkse afrekening is volledige transparantie gegarandeerd!

Voor meer informatie, neem contact op met onze klantenservice